![]() |
|
Poradnik Naprawa błędu 2203 podczas instalacji pakietu Office (tutorial) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f) +---- Dział: Oprogramowanie (/oprogramowanie-46-f) +---- Wątek: Poradnik Naprawa błędu 2203 podczas instalacji pakietu Office (tutorial) (/naprawa-bledu-2203-podczas-instalacji-pakietu-office-tutorial-19858-t) |
Naprawa błędu 2203 podczas instalacji pakietu Office (tutorial) - DamiaX - 14.11.2011 17:17 Witam. Dziś próbując zainstalować pakiet Office 2010 powitał mnie pewien błąd 2203. Dotyczył on braku uprawnień dla folderu temp. Otóż jaka między innymi treść pojawiła mi się przed oczami : Kod: "Błąd 2203. Wystąpił błąd wewnętrzny"podczas instalowania produktów pakietu Microsoft Office w systemie Windows Windows 7Jak wyżej pisałem dotyczy to braku uprawnień folderu temp. Aby zaradzić temu błędowi wykonajmy następujące kroki :
Teraz możemy uruchomić ponownie instalację pakietu Microsoft Office. Gdy jednak to nie zadziała otwieramy CMD z uprawnieniami Administratora i wydajemy komendę : net user administrator /active:yes . Następnie zamykamy CMD i przełączmy się na konto Administrator które przed chwilą włączyliśmy. Po tej operacji już nie powinniśmy dostać żadnego błędu. Pozdrawiam Damian. |