Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (http://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook (/nie-udalo-sie-nawiazac-polaczenia-z-facebook-16138-t)



Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 18.05.2011 13:01

Witam,
Od trzech dni nie mogę wejść na facebooka na moim komputerze!
Próbowałam już z różnych przeglądarek i nic..Smutny
Myślałam że ktoś zablokował tę stronę ale odblokować się jej tez nie da,
próbowałam rożnymi sposobami i nic..Smutny
Na innych komputerach wszystko jest w porządku,tylko na tym jednym ...nie wiem co mam zrobić ?
jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę piszcie.
Dzięki


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 18.05.2011 13:52

Jakiś screen/opis błędu by się przydał.
Spróbuj po jakimś proxy np. hidemyass.com


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 07:34

Też się nie da..Smutny(
Dziś też nie mogę wejśc i wyskakuje mi:

Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia
Podczas łączenia z serwerem http://www.facebook.com wystąpił błąd.
SSL otrzymał rekord przekraczający największą dozwoloną długość.

(Kod błędu: ssl_error_rx_record_too_long)

Żądana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ nie udało się potwierdzić
autentyczności otrzymanych danych.

* Należy skontaktować się z właścicielem witryny i poinformować go o tym problemie albo
skorzystać z opcji „Zgłoś niedziałającą witrynę” w menu Pomoc.

lub jak wchodzę z google chrom..:
Błąd połączenia SSL
Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia z serwerem. To może być problem z serwerem lub wymagany jest certyfikat uwierzytelniania klienta, którego nie masz.
Błąd 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): Błąd protokołu SSL.

już 4 dzień bez facebooka...Smutny(


...masz może jeszcze jakiś pomysł?


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 07:39

Przeczyść komputer antywirem, antymalware, ccleanerem i zrestartuj kompa.


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 08:38

właśnie to też już wcześniej zrobiłam...


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 09:30

Jaka przeglądarka internetowa? Na innych jest to samo?


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 10:18

tak z żadnej przeglądarki nie mogę się połączyć...


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 10:46

oPobierz ccleaner, wyczyść dane przeglądarek (zwłaszcza Twojej domyślnej), usuń cookies, temp , temp internet files.

Jeżeli nie pomoże - reset przeglądarki do ustawień domyślnych.


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 10:50

ale tym ccleanerem to co konkretnie mam wyczyścić??bo boję sie że mi wyczyści jakies potrzebne pliki:/ nie wystarczy jak
zeskanuje komputer??


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 11:01

Poradzi sobie, nic ważnego Ci nie usunie.
Skanowanie nim, a nie usuwanie jest jak otwieranie okna przez dotknięcie szyby palcem (i nic po za tym).

Popraw pisownię swoich postów, ciągle sypiesz literówki, nie mówiąc o braku wielkich liter.


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 11:24

A długo to się bedzie czyścić??


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 11:26

Zależy ile terabajtów będzie usuwał Zadowolony
U mnie to jest nie dłużej niż 2-3 min.


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 11:57

Wyczyściłam wszystko...i dalej mi nie działa.
Chyba już nic się nie da zrobić...
Jak ładnie mi to wytłumaczyłeśCwaniak
Postaram się zmienić pisownie, jeśli Cię to uraziło.
Masz może jeszcze jakieś pomysły?


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 12:11

Skąd masz adres facebooka? Może przekierowuje Cie na fałszywą stronę? Spróbuj przez google.pl wyszukać i wejść.


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 12:20

Też już próbowałam...i przez inne strony.
Nie wiem już co mam robić, to jest najgorsze że jestem w pracy i nie mogę tu nikogo prosić o pomocSmutny


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 12:25

Więc to wszystko w pracy się dzieje? To nic dziwnego w takim razie, pewnie pracodawca zablokował dostęp.
Spróbuj przez adres https://facebook.com , jeżeli będzie to samo to musisz dodać certyfikat do zaufanych (w przypadku firefoxa - rozumiem to zagrożenie->dodaj wyjątek->potwierdź wyjątek).


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 12:50

Jak dodać certyfikat do zaufanych??
Gdzie jest to zagrożenie->dodaj wyjątek->potwierdź wyjątek??
Nie umiem tego odnaleźć;(
Przepraszam że tak nudzę.
Tylko właśnie ja jedyna mam zablokowanego fejsa, wszystkim śmiga normalnie:/


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - War_3_ - 19.05.2011 13:23

Pokaż screena z "zablokowanego" fejsa.


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 19.05.2011 14:04

Nie udało się nawiązać połączenia

Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem http://www.facebook.com.

* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.


RE: Nie udało się nawiązać połączenia z facebook - załamana2011 - 03.06.2011 06:46

Witam!
Teraz wyskakuje mi taki komunikat:

Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia

Podczas łączenia z serwerem http://www.facebook.com wystąpił błąd.

SSL otrzymał rekord przekraczający największą dozwoloną długość.

(Kod błędu: ssl_error_rx_record_too_long)