Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Odblokowanie portów - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (http://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Odblokowanie portów (/odblokowanie-portow-14967-t)



Odblokowanie portów - kwazii - 26.03.2011 12:47

Witam. Muszę odblokować porty do gry w sieci w AC:Bh. Niestety mam z tym problem. Odblokowałem już je w routerze i dalej PFPortChecker pokazuje informację: "Your port is NOT OPEN on not reachable!"
W routerze odblokowałem porty w ten sposób: (przykład) KLIK
Włączyłem też opcję DMZ i dalej są zablokowane. Firewall i zapora windowsowska są wyłączone.
Próbowałem otworzyć porty w ten sposób: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1810361 ale wyskakuje mi tak informacja: KLIK Więc pozostaje pytanie jak odblokować porty?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.


RE: Odblokowanie portów - dhapollo - 26.03.2011 16:21

Witam więc tak

1.podaj jaki port potrzeba odblokować (ewentualnie podaj całą nazwę gry)
2. Jakie porty odblokowałeś w ruterze i na jaki adres je przekierowałeś (podaj model rutera)?
3. DMZ wyłącz!
4. przypisz adresy IP na sztywno do kompa

Nie mogę otworzyć żadnego z twoich linków!

Jak podasz powyższe rzeczy zabierzemy się do zajęć praktycznych.


RE: Odblokowanie portów - kwazii - 26.03.2011 18:03

Muszą być odblokowane porty:
UDP 12000
UDP 1000
UDP 55674
UDP 12001
UDP 9100
UDP 44301
UDP 45301
TCP 49928

Wszystkie z powyższych portów odblokowałem tym sposobem: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/DI-524/eMule.htm

4-go punktu nie rozumiem.

Wcześniej napisałem, że porty próbowałem otworzyć też tym sposobem: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1810361
ale wywala taki komunikat: http://zapodaj.net/images/cf4f463a7fde.png
Router to: DI-524
PS: Mi linki działają. Może Ty je kopiujesz, zamiast po prostu na nie kliknąć Uśmiechnięty


RE: Odblokowanie portów - dhapollo - 26.03.2011 18:19

co do linku wyskakuje mi
Kod:
Błąd! - Error 403

Nie masz dostępu do tej strony!

Możliwe przyczyny problemu:
- grzebałeś nie tam gdzie trzeba,
- próbowałeś hotlinkowania, a to jest możliwe tylko na Avatars.Zapodaj.net,
- w innym wypadku skontaktuj się z administracją.

Jeśli chcesz obejrzeć obrazek to wejdź na adres, który dostałeś po wrzuceniu go na Zapodaj.net
np. http: //zapodaj.net/nazwaobrazka.jpg.html

pokaz ipconfig /all i adresy na jakie przekierowałeś porty. Swoja drogą to aż tyle potrzebujesz do jednej gry?


RE: Odblokowanie portów - kwazii - 26.03.2011 18:31

Dokładnie tyle potrzebuję. Tu jest temat na forum gry: http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/5031067519/m/9691085619
Cytat:pokaz ipconfig /all i adresy na jakie przekierowałeś porty
Się znaczy IPv4? To będzie ten sam właśnie co się wyświetla na ipconfig /all czyli 192.168.0.112

Wcześniej napisałem, że porty próbowałem otworzyć też tym sposobem: http://forums.steampowered.com/forums/sh...?t=1810361
ale wywala taki komunikat:
[Obrazek: cf4f463a7fde.th.png] - Teraz zadziała Uśmiechnięty Wcześniej nie mogłem się dostać na imageshack

A porty odblokowałem na routerze w ten sposób:
[Obrazek: c6d5cb1c3cf3.th.png]


RE: Odblokowanie portów - dhapollo - 26.03.2011 19:04

po twoim IP stwierdzić mogę że korzystasz z adresów przydzielonych automatycznie nie polecam tego ponieważ jeśli maszyna pobierze inny adres to wszystko przestanie działać.

Jeśli przekierowałeś wszystkie porty tak jak piszesz na ruterze podajesz (nazwę, typ protokołu, zakres portów, adres IP) to musi wszystko działać! Zresetuj ruter i zobacz raz jeszcze.
Po stronie Windowsa wyłącz zapory zarówno firm trzecich jak i Windowsa i musi działać.


RE: Odblokowanie portów - kwazii - 26.03.2011 19:08

Już sobie sam przydzieliłem. No i bym zapomniał: Nie działa.
Ale chyba znalazłem przyczynę. Korzystam z internetu radiowego - to może mieć coś wspólnego? Dostawca może blokować porty?


RE: Odblokowanie portów - dhapollo - 26.03.2011 19:13

W załączniku masz jak to u mnie wygląda i działa, zasada jest ta sama wszędzie.

Tak może, a jaki to usługodawca?


RE: Odblokowanie portów - kwazii - 26.03.2011 19:20

Lokalny - http://www.ittmedia.pl/
Korzystam z pasma 5.0 GHZ. Gdyby była możliwość, na pewno bym nie brał radiówki. Inna sprawa, że u tego operatora i tak jest jak w niebie w porównaniu z tym, co miałem wcześniej.

[Obrazek: beztytuuuw.th.png]

No nic. Miałem nadzieję, że wina leży po mojej stronie i uda się jutro pograć. Teraz, by zagrać 10 minutową sesję muszę ją wyszukiwać przez co najmniej pół godziny. A i tak jest duże prawdopodobieństwo, że przed końcem rozłączy. Na szczęście ubisoft pracuje nad patchem, ponieważ dużo ludzi się skarży, że dostawcy internetu blokują im porty potrzebne do gry. A miałem nadzieję jutro pograć...

Ale mam jeszcze jedno pytanie: Nie ma już zbyt dużej możliwości, że wina leży po mojej stronie, a nie po stronie dostawcy internetu?


RE: Odblokowanie portów - dhapollo - 26.03.2011 19:26

to lipa nic nie zrobiszSmutny jedynie na kolana i prosimy admina o odblokowanie portów może się uda


RE: Odblokowanie portów - kwazii - 26.03.2011 19:28

To na razie czekam na patcha. Jak nie pomoże, to lecę do dostawcy. Trzeba będzie być milussim...

Dzięki wielkie za pomoc!