Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Poradnik Całkowite wyłączenie podglądu miniatur paska zadań w Windows 7 (porada) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Tutoriale i poradniki Windows 7 (/tutoriale-i-poradniki-windows-7-38-f)
+---- Dział: Instalacja, konfiguracja (/instalacja-konfiguracja-43-f)
+---- Wątek: Poradnik Całkowite wyłączenie podglądu miniatur paska zadań w Windows 7 (porada) (/calkowite-wylaczenie-podgladu-miniatur-paska-zadan-w-windows-7-porada-11997-t)

Całkowite wyłączenie podglądu miniatur paska zadań w Windows 7 (porada) - poocho - 09.12.2010 17:54

Przeglądając wiele portali w celu pozbycia się tej "dogodnej" funkcji w Windows 7 nie znalazłem satysfakcjonującej porady - porada użytkownika z tego forum niestety nic nie dała.

Postanowiłem więc przyjrzeć się tej funkcji dokładniej :

1. klikamy "start"
2. w polu wyszukaj pliki wpisujemy "regedit"
3. przechodzimy do zakładki HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse
4. 2-krotnie klikamy na MouseHoverHeight - wpisujemy wartość "1"
5. 2-krotnie klikamy na MouseHoverWidth - wpisujemy wartość "1"
6. zamykamy rejestr i restartujemy komputer

Cieszymy się brakiem okienek w podglądzie miniatur paska zadań :)

RE: Całkowite wyłączenie podglądu miniatur paska zadań w Windows 7 (porada) - beabea - 14.12.2010 08:50

Człowieku jesteś wielki! Proste i działa. Bardzo dziękuję Uśmiechnięty

RE: Całkowite wyłączenie podglądu miniatur paska zadań w Windows 7 (porada) - xander21 - 23.05.2011 14:22

te miniatury przeszkadzały mi od początku istnienia win7, wielkie dzięki Zacieszacz

RE: Całkowite wyłączenie podglądu miniatur paska zadań w Windows 7 (porada) - poocho - 08.02.2012 23:38

najgorsze jest to, że na konkurencyjnym portalu redaktor opisującł ten sposób i nawet nie wspomniał, że ktoś napisał ją wcześniej :-/ no cóź ....