ZAMKNIJ
Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Rozwiązany] Połączenie siec. działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci

 
robakus07
Nowy
Liczba postów: 4
Post: #1
Lightbulb 

Połączenie siec. działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Czołem!

Otóż jestem nowym użytkownikiem Windows 7 (właściwie dzisiejszym) i mam mały problem ze skonfigurowaniem internetu.
Otóż jestem połączony do routera i wszystko działa - gadu-gadu, skype, strony (tego posta piszę z ów komputera),
ale system "nie widzi", że komputer jest podłączony do sieci. Na pasku zadań na ikonce internetu jest ten "iks" - jak rozszerzę i pojawi mi się lista z połączeniami bezprzewodowymi to pokazuje mi, że jest połączone, a w Centrum Zarządzania siecią jest napisane "W tej chwili nie masz połączenia z żadną siecią." Zaznaczam, że normalnie wszystko funkcjonuje - strony www, gadu, skype i inne programy.
W opcji "stan tego połączenia" tylko połączenia IPv6 mają brak dostępu do sieci. Tak mnie zastanawia, czy to przez to jest ów problem.

Internet - WiFi - połączony z routerem, na PCie działa poprawnie (tam jest zainstalowany XP), pogrzebałem trochę na różnych forach - ale bez efektów. Wiem, że to może niewielki problem ale przez to nie mogę kilku aplikacji skonfigurować.

Z góry dziękuje za wszelaką pomoc.

Pozdrawiam!
~Wojtek

16.01.2010 20:46

Znajdź wszystkie posty użytkownika
slump
VIP

Liczba postów: 2.048
Post: #2

RE: Siódemka nie widzi połączenia?


Pokaż screeny które mogą nam zobrazować problem. Możesz usunąć połączenia i ustanowić je na nowo, to może rozwiązać problem ale nie musi. W centrum sieci i udostępniania kliknij lewym przyciskiem myszy w ikonę reprezentującą typ sieci, pokaże się okno a w jego dolnej części będziesz miał odnośnik scal lub usuń lokalizacje sieciowe, kliknij w to i w kolejnym oknie usuń stare nie potrzebne lokalizacje.

Możesz też skorzystać na narzędzia na samym dole w centrum sieci i udostępniania do rozwiązywania problemów, może ono coś powie.

Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w [Obrazek: postbit_thx.gif] przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo.
[Obrazek: windows7forum_1.jpg]

16.01.2010 22:49

Róża Podziękowania od: robakus07
Znajdź wszystkie posty użytkownika
robakus07
Nowy
Liczba postów: 4
Post: #3

RE: Połaczenie sieciowe działa ale systemm twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Rozwiązywanie problemów już wcześniej próbowałem - nic nie dało. Usuwałem połączenia też - też nic. Z resztą:

   

   

Nie wiem czy o takie screeny chodziło. Internet cały czas ma połączenie, a spójrzcie na tray.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.01.2010 23:08 przez robakus07.)

16.01.2010 23:04

Znajdź wszystkie posty użytkownika
slump
VIP

Liczba postów: 2.048
Post: #4

RE: Połaczenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Pokaż jeszcze screena z centrum sieci i udostępniania i o tym scalaniu wykonaj.

Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w [Obrazek: postbit_thx.gif] przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo.
[Obrazek: windows7forum_1.jpg]

17.01.2010 01:32

Róża Podziękowania od: robakus07, siRo
Znajdź wszystkie posty użytkownika
robakus07
Nowy
Liczba postów: 4
Post: #5

RE: Połaczenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


http://windows7forum.pl/attachment.php?aid=474
To jest moje centrum sieci i udostępniania, a tego scalania nie mogę znaleźć - nie ma ikonki internetu (chociaż przy łączeniu pojawia się na chwilę - ale klikając na nią i tak mnie przekierowuje do okna, które wymaga połączenia.)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2010 02:33 przez robakus07.)

17.01.2010 02:33

Znajdź wszystkie posty użytkownika
slump
VIP

Liczba postów: 2.048
Post: #6

RE: Połaczenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


A jak użyjesz odnośnika połącz z siecią w centrum sieci i udostępniania to co się dzieje?

Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w [Obrazek: postbit_thx.gif] przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo.
[Obrazek: windows7forum_1.jpg]

17.01.2010 02:42

Róża Podziękowania od: robakus07
Znajdź wszystkie posty użytkownika
robakus07
Nowy
Liczba postów: 4
Post: #7

RE: Połaczenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Hm... w sumie to nic. Wyskakuje mi to okienko, które też jest załączone za zrzucie ekranu - lista połączeń bezprzewodowych.

17.01.2010 02:46

Znajdź wszystkie posty użytkownika
slump
VIP

Liczba postów: 2.048
Post: #8

RE: Połaczenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Może usunięci karty sieciowej i połączenia a następnie ponowna instalacja i utworzenie połączenia oś zmieni.

Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w [Obrazek: postbit_thx.gif] przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo.
[Obrazek: windows7forum_1.jpg]

20.01.2010 04:16

Róża Podziękowania od: robakus07
Znajdź wszystkie posty użytkownika
otton77
Nowy
Liczba postów: 1
Post: #9

RE: Połaczenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Ja mam identyczny problem. Ponowna instalacja karty sieciowej nic nie dala. Można jakoś rozwiązać ten problem?

14.02.2010 23:02

Znajdź wszystkie posty użytkownika
siRo
Nowy
Liczba postów: 6
Post: #10

RE: Połaczenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Czy ma ktoś jakąś radę co do tego problemu? Ostatnio mam to samo, działa internet ale system go nie widzi, co za tym idzie nie mogę postawić sieci ad-hoc i udostępnić przez nią łącza, jeżeli to coś zmienia mam neostardę i do niedawna wszystko było ok.

08.03.2010 22:51

Znajdź wszystkie posty użytkownika
slump
VIP

Liczba postów: 2.048
Post: #11

RE: Połączenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Okazało się, że rozwiązanie jest proste. Aktualizacja sterowników od karty sieciowej. U kolegi w Windows Update w aktualizacjach opcjonalnych sobie siedziała. Po instalacji problem ustąpił.

Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w [Obrazek: postbit_thx.gif] przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo.
[Obrazek: windows7forum_1.jpg]

09.03.2010 21:46

Róża Podziękowania od: siRo
Znajdź wszystkie posty użytkownika
siRo
Nowy
Liczba postów: 6
Post: #12

RE: Połączenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Jednak nie pomogło, na chwilę ale później znów to samo.

10.03.2010 00:32

Znajdź wszystkie posty użytkownika
stingear
VIP

Liczba postów: 2.295
Post: #13

RE: Połączenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


To pobierz drivery pod Vistę dla swojej karty sieciowej, z doświadczenia wiem, że te z Visty są stabilniejsze i na pewno działają, w przeciwieństwie do tych pod W7. To na bank wina driverów. A systemowe jak się sprawują?

No more Pleace ...

10.03.2010 20:24

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
slump
VIP

Liczba postów: 2.048
Post: #14

RE: Połączenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Problem w tym, że sterowniki są ok. A problem jest znany ale MS odpowiedziało aby to ignorować, choć to chore bo wiele operacji utrudnia. Szukam rozwiązania, ale te które znajduję i niby pomagają innym koledze nic nie dają.

Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w [Obrazek: postbit_thx.gif] przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo.
[Obrazek: windows7forum_1.jpg]

11.03.2010 02:44

Znajdź wszystkie posty użytkownika
siRo
Nowy
Liczba postów: 6
Post: #15

RE: Połączenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


Gdyby to kogoś interesowało to format i reinstall pomógł, póki co aktualizacje ms pobierałem i wszystko działa więc nie wiem w czym był problem ale jeśli wam się chce i zależy na tym, żeby sieć działała poprawnie to można reinstalować.

14.03.2010 23:25

Znajdź wszystkie posty użytkownika
slump
VIP

Liczba postów: 2.048
Post: #16

RE: Połączenie sieciowe działa ale system twierdzi, że nie mam dostępu do sieci


W takim wypadku, jeśli format i reinstalacja nie wchodzi w grę to proponuje uruchomienie instalatora Windows 7 i wybranie aktualizacji. Problem rozwiąże, a plików, programów i niemal żadnych ustawień się nie utraci.

Jeśli pomogłem, proszę o kliknięcie w [Obrazek: postbit_thx.gif] przy pomocnych wypowiedziach. Dziękuje bardzo.
[Obrazek: windows7forum_1.jpg]

14.03.2010 23:28

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
brak dostępu do sieci po kablu boruc125 1 103 Wczoraj 14:42
Ostatni post: blueskay2
Jak naprawić problem z kartą sieciową kiedy połączenie kabla nawet nie jest wykrywane Pawlo244 2 358 20.04.2016 13:02
Ostatni post: Pawlo244
Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP Arti9418 2 477 10.03.2016 16:41
Ostatni post: Arti9418
Sieć i internet , polaczenie router - pc nie działa Arti9418 0 188 07.03.2016 18:40
Ostatni post: Arti9418
Karta Sieciowa "Połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. Dominik654 0 562 05.02.2016 11:46
Ostatni post: Dominik654
połączenie sieciowe tylko dla jednego użytkownika Daniello585 0 251 26.01.2016 20:59
Ostatni post: Daniello585
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 5 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 1 głosów.

Google
Facebook