ZAMKNIJ
Odpowiedz

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Logowanie w settings

 
elerinho
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #1

Logowanie w settings


Problemów jest kilka ale po kolei Uśmiechnięty

Tworzę gadżet, który będzie wyświetlał różne informacje pobierane z forum. Użytkownik będzie się logował nazwą i hasłem z forum. I tutaj pojawia się pierwszy problem. W ustawieniach stworzyłem taki prosty formularz:
Kod:
<label>Login: </label><br />
<input type="text" name="login" id="login" /><br />
<label>Hasło</label><br />
<input type="text" name="haslo" id="haslo" />

Skrypt JS w "settings.html" wygląda tak (pewnie źle):
Kod:
<script type="text/javascript" src="http: //code.jquery.com/jquery-1.4.4.js"></script>
<script type="text/javascript">
System.Gadget.onSettingsClosing = SettingsClosing;
function SettingsClosing(event)
{
if(event.closeAction == event.Action.commit) {
System.Gadget.Settings.writeString("userLogin", $("#login").value);
System.Gadget.Settings.writeString("userHaslo", $("#haslo").value);
};
};
</script>

Skrypt odbierający dane w "gadget.html" wygląda tak (na pewno źle):
Kod:
<script type="text/javascript" src="http: //code.jquery.com/jquery-1.4.4.js"></script>
<script type="text/javascript">
System.Gadget.settingsUI = "settings.html";
System.Gadget.onSettingsClosed = SettingsClosed;
function SettingsClosed(event) {
Login = System.Gadget.Settings.readString("userLogin");
Haslo = System.Gadget.Settings.readString("userHaslo");
}
</script>

I ostatecznie próbuję pobrane dane "wkleić" w taki sposób:
Kod:
<script type="text/javascript">
    document.write('<iframe src ="http: //www.XXXX.pl/gadget/login.php?username='+Login+'&password='+Haslo+'&login=1" style="width:  164px; height: 153px; overflow:  hidden;" scrolling="no"></iframe>');
</script>

Siedzę już nad tym 3 dni, a że to mój pierwszy gadget i w JS też PRO nie jestem, to proszę o pomoc Uśmiechnięty Błędów na pewno dużo ale będę wdzięczny za helpa Uśmiechnięty

Z góry dzięki za szybką odpowiedź.

10.12.2010 14:50

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
elerinho
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #2

RE: Logowanie w settings


Jeżeli nikt nie umie pomóc to prosiłbym o skierowanie na jakieś inne forum, gdzie mógłbym uzyskać odpowiedź Uśmiechnięty

Pozdrawiam,
elerinho

16.12.2010 21:49

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Portator
Redaktor

Liczba postów: 10.980
Post: #3

RE: Logowanie w settings


Witam. Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu i nie robię reklamy. Kieruje mną chęć pomocy. Spróbuj tutaj: http://www.fixitpc.pl/

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]
Windows ❼ Forum

17.12.2010 09:03

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
elerinho
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #4

RE: Logowanie w settings


(17.12.2010 09:03)FUNDACJA napisał(a):  Witam. Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu i nie robię reklamy. Kieruje mną chęć pomocy. Spróbuj tutaj: http://www.fixitpc.pl/

Dziękuję serdecznie. Spróbuję Uśmiechnięty

17.12.2010 22:17

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 5 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 1 głosów.

Google
Facebook