ZAMKNIJ
Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem

 
j4recki
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #1

Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Witam.

Mam następującą sytuacje.
Zainstalowałem sterowniki od dźwięku - ADI SOUNDMAX, po czym zainstalowałem kate telewizyjna (taką jak w temacie postu)
Na początku wszystko działało lecz Windows pobrał jakieś aktualizacje i zaczęły sie problemy.

Po około 10 minutach oglądania telewizji znika dźwięk ale tylko telewizji bo cała reszta działa. Aby go odzyskać muszę wyłączyć i włączyć ponownie TV lub z paska szybkiego uruchamiania wyłączyć dźwięk i go ponownie włączyć.
Drugi problem jest z ustawieniem regulacji dźwięku w telewizji tzn. mogę sobie ściszać telewizję i nic się nie dzieje. Jedyna możliwość ściszenia to regulacja głośnikami lub dźwiękiem systemowym.

POMOCY !

21.05.2009 11:03

Znajdź wszystkie posty użytkownika
arekspa
Nowy
Liczba postów: 4
Post: #2

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dzwiekiem


Jesli chodzi o ściszanie to w ustawieniach dzwieku ustaw na AUDIO CD i wszystko bedzie śmigało. Mam ta kartę i też miałem ten sam problem. Na wielu forach o tym jest pisane.

pozdrawiam

21.05.2009 11:17

Znajdź wszystkie posty użytkownika
j4recki
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #3

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dzwiekiem


(21.05.2009 11:17)arekspa napisał(a):  Jesli chodzi o ściszanie to w ustawieniach dźwięku ustaw na AUDIO CD i wszystko będzie śmigało. Mam ta kartę i też miałem ten sam problem. Na wielu forach o tym jest pisane.

pozdrawiam

Wiem że to musi być ustawione. Na początku mi działało i nagle przestało. Nie wiem co sie stało. Wiem tylko że jak wyłączałem kompa to mi jakieś aktualizacje zaczął instalować i od tego czasu nie działa. Napisz mi prosze jakie urządzenia do odtwarzania i nagrywania dźwięku masz włączone i jakie masz ustawione na domyślne. Acha i jakich używasz sterów do tej karty TV.
No i co z tym moim pierwszym problemem odnośnie wyłączania się dźwięku po 10 minutach.

21.05.2009 11:32

Znajdź wszystkie posty użytkownika
j4recki
Nowy
Liczba postów: 3
Post: #4

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Z gegulacją głosu sobie poradziłem, przeinstalowałem sterownik od dzwieku i karty TV. Ciągle pozostaje problem znikającego dzwięku. Tylko że tym razem znikł na jakies 10 sekund i znowu sie pojawił. Moze jakiś program powoduje zwiechy. Mam zainstalowanego AVG może to przez niego.

Mam wgrany najnowszy soft do TV.

Okazuje się, że gdy zmienię konfiguracje głośników ze stereo na 5.1 w panelu sterowania to kontorola głośności w TV przestaje reagować. Po powrocie konfiguracji głośników na stereo niestety nie widac poprawy.
AVG nie powoduje zawieszania sie głosu, ale wygląda to tak jakby cały program do Tv sie zawieszał i przestawał reagować choc przechwytywanie obrazu działa prawidłowo. Po wcisnięciu klawisza amiany programu po 5 sekundach odwiesza sie głos i zmienia program.

21.05.2009 21:05

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Thunder Blade
Nowy
Liczba postów: 9
Post: #5

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Witam

Ja rownież mam problem z dziwkiem ale nieco inny. Gdy nagrywam cos w winfast pvr2 to nagranie nie moze byc odtworzone z dzwiękiem w wmp i wmc - jest sam obraz. Nie dziala mi dzwiek na programach nagranych jeszcze na viscie. Zauwazylem ze przed instalacja winfast pvr2 dzwiek w tych nagraniach był. Zauwazylem również ze po odinstalowaniu w panelu sterowania programu Winfast Codec SDK dzwiek znow dziala - rowniez w tych programach nagranych juz na Windows 7. Tyle że wtedy nie moge nagrywa w winfast pvr2. Dodam ze nagrywam w formacie DVD. Wynika z tego ze jest to jakis konflikt sterowników. Czy wy tez takie coś macie? Problem dotyczy tylko wmp i wmc - w innych odtwarzaczach np KMPlayer dzwięk jest zawsze odtwarzany bez problemów. Prosze o pomoc Uśmiechnięty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2009 08:11 przez Thunder Blade.)

04.09.2009 23:24

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Thunder Blade
Nowy
Liczba postów: 9
Post: #6

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Ponawiam pytanie, naprawde nikt nie jest w stanie mi pomóc? ;/

06.09.2009 18:37

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Romanek100
User systemu

Liczba postów: 227
Post: #7

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


A ja chcę zapytać jakim cudem udało Ci się zainstalować ta kartę? mam tez Tv2000 XP exp i nie udaje mi sie zainstalować jednego sterownika. Tzn. - instaluje, ale zgłasza błąd (kod48) i podczas startu Windows mi go wyłącza.
A dokładnie to chodzi o: WDM Tuner PAL (IBGDK......

rzeczy niemożliwe robię od ręki, cuda do trzech dni !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2009 06:16 przez Romanek100.)

06.09.2009 19:29

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Thunder Blade
Nowy
Liczba postów: 9
Post: #8

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


No więc tak: W buildzie 7100 windows sam pobrał sterowniki i wszystko zainstalował. Natomiast teraz w wersji RTM sterowników niestety sam nie potrafił znalesc. Ja uzyłem sterowników które wymienił użytkownik z innego tematu ( na tej samej stronei co ten temat). Link niestety wygasł ale udało mi się znaleśc ten sterownik w sieci. Jeśli chcesz moge go uploadnac i wyslac Ci link na PW. Jednak jest to sterownik robiony amatorsko a nie przez producenta - Windows ostrzega przed jego instalacja.

PS Proszę o pomoc w mojej sprawie - jeśli zainstalujesz wkońcu tuner to chyba bedziesz miał ten sam problem co ja - ja go miałem na wszystkich buildach Windows 7.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.09.2009 20:13 przez Thunder Blade.)

06.09.2009 20:12

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Romanek100
User systemu

Liczba postów: 227
Post: #9

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Poproszę o te sterowniki. Ale jeśli chodzi o te: CX23880.5.0.18.6420_Windows7_Build7232 to absolutnie nie udaje mi się ich zainstalować na W7 Ultimate v 7600 32 bit. Na jednym sterowniku Windows zgłasza błąd Kod48 co po prostu nic nie mówi http://support.microsoft.com/kb/310123/pl Pobiera wszystkie sam automatycznie oprócz jednego. Sterowniki z tej strony też nie działają http://www.lhsite.hu/news.php

rzeczy niemożliwe robię od ręki, cuda do trzech dni !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2009 08:51 przez Romanek100.)

07.09.2009 06:13

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Thunder Blade
Nowy
Liczba postów: 9
Post: #10

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Niestety ale miałem na myśli właśnie sterowniki CX23880.5.0.18.6420_Windows7_Build7232 - u mnie działały i nadal działają na wielu buildach Windowsa, ale wszystkie z nich były 64 bitowe więc może stąd ta różnica. Oprócz tego niestety nic Ci nie poradzę. Ponawiam moje pytanie z postu #5 i proszę o pomoc :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2009 14:58 przez Thunder Blade.)

07.09.2009 14:57

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Romanek100
User systemu

Liczba postów: 227
Post: #11

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


No trochę trudno mi jest powiedzieć dlaczego coś działa lub nie działa bo nie mogę zainstalować sterownika więc nie mam wcale dźwięku. Ale skoro udało Ci się zainstalować TV2000 to po wszystkim może ponownie zainstaluj kodeki do odtwarzania filmów.

rzeczy niemożliwe robię od ręki, cuda do trzech dni !

08.09.2009 06:20

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Thunder Blade
Nowy
Liczba postów: 9
Post: #12

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Z instalacją kodeków już dawno próbowałem - to nie rozwiązuje problemu. Jednak przed chwilą udało mi się rozwiązać ten problem. Sposób jest bardzo prosty - wystarczy wykasować 1 plik PS. Sam na to wpadłem Zadowolony Jeśli ktoś by potrzebował pomocy to mogę napisać co trzeba zrobić na priv. Pozdrawiam

08.09.2009 18:16

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Romanek100
User systemu

Liczba postów: 227
Post: #13

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


No to ja poproszę.

rzeczy niemożliwe robię od ręki, cuda do trzech dni !

09.09.2009 06:45

Znajdź wszystkie posty użytkownika
lukasus9
Nowy
Liczba postów: 2
Post: #14

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Kolego Thunder Blade jeśli możesz to prześlij mi na PW co trzeba zrobić żeby był dźwięk bo mam ten sam problem co Romanek100.

23.11.2009 10:57

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Mizi
Nowy
Liczba postów: 1
Post: #15

RE: Leadtek TV XP2000 EXPERT - problem z dźwiękiem


Witam mam ten sam problem, tzn. podczas nagrywania jakiegoś programu z telewizji nie nagrywa mi dźwięku, po włączeniu jest obraz bez dźwięku, natomiast sam dźwięk jakoś cicho chodzi podczas normalnego odtwarzania.
Mógłby ktoś tutaj napisać co z tym zrobić? Z góry dzięki Uśmiechnięty
Pzdr. Cwaniak

25.01.2010 23:45

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Problem z dzwiękiem w Windows 7 co to może być ? Je7n7ny 8 1.065 25.04.2015 17:09
Ostatni post: Je7n7ny
Problem z dźwiękiem Lenovo 3000 n100 AveSamis 2 1.807 01.08.2014 13:55
Ostatni post: AveSamis
Problem z dźwiękiem w Cubase 5 Le Fanu 2 1.226 03.08.2013 12:32
Ostatni post: Le Fanu
Rozwiązany Problem z Leadtek WinFast TV2000XP Expert antman 29 33.460 18.01.2012 23:18
Ostatni post: Ziejoor
Windows 7 x64 problem z dźwiękiem - wyraźnie cichszy niż w Win7 x86 Man0lo 2 1.866 03.01.2012 23:31
Ostatni post: Man0lo
Problem z dźwiękiem po instalacji nowego sterownika Realtek Riders97 6 2.762 10.09.2011 17:48
Ostatni post: Riders97
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 0 głosów.

Google
Facebook