ZAMKNIJ
Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa

 
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #1

Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Witam i mam taki o to problem zainstalowałem sobie ,SpeedBit Video Accelerator i nijak nie działa mi po prostu jest martwy , ikonka jest i mi wywala że mam sobie skonfigurować go, w nod 32 i próbuję to tam zrobić ale nie mam tej opcji co tam mówią , w ustawieniach i proszę o pomoc , bo potrzebuję ten program mieć uruchomiony a ni jak nie działa, oczywiście pomógł leci od razu dla tego kto mi pomoże ok.Smutny

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]

14.06.2010 12:11

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #2

RE: Problem z uruchomieniem programu.


Hej.
Możesz powiedzieć co jest za komunikat i co masz ustawić w Nod?

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)

14.06.2010 12:15

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #3

RE: Problem z uruchomieniem programu.


Tak przy próbie połączenia wyskakuje mi, że mam antywira skonfigurować i czytałem to tam, i nie mam tej opcji w ustawieniach w mym nodzie 32, wiesz i już nie wiem co mam dalej z tym robić ?

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]

14.06.2010 12:18

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #4

RE: Problem z uruchomieniem programu.


Jakiego masz NOD-a?
Również proszę o podanie jaką masz wersję programu, który jest problematyczny.

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 13:40 przez bodziulla.)

14.06.2010 13:24

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #5

RE: Problem z uruchomieniem programu.


Eset Nod 32 Antyvirus .

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]

14.06.2010 13:43

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #6

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Mam pytanie jakiej używasz przeglądarki?. Skąd pobrałaś program tzn SpeedBit?. Pobrałem Nod-a antywirus, wgrałem program i nie mam żadnego komunikatu wszystko działa jak należy. Teraz pytanie skąd masz też Nod-a?hr]
Ewentualnie jak mogę prosić jaki masz komunikat?.

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 14:24 przez bodziulla.)

14.06.2010 14:19

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #7

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


No używam mozilli , program pobrałem z ich strony, i próbowałem też ze starszymi wersjami ale też lipa , nie odpala. A co do noda to mam od początku ten sam , to może ty mi zapodaj swego może w tym moim coś jest nie tak, tylko coby był na wersje 32 bity ok.

I po kiego wszystko w nim sie otwiera , w i e nie rozumiem jak powinno w mozilli , skoro ona jest domyslną przeglądarką?.

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 14:54 przez PLANETKA.)

14.06.2010 14:51

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #8

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Pobrałem z strony Eseta program NOD 32 Antyvirus x32, ale jest to wersja tylko na 30 dni. Później pobrałem SpeedBit Video Accelerator z strony EN (free). Po czym był potrzebny Adobe Flash Player, który się sam zainstalował czyli cała instalacja przebiegła automatycznie. Po czym program anty jak i speed żadnych nie podawał problemów pełna kompatybilność (ale warunek był zrobić restart po instalacji speeda)

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)

14.06.2010 14:56

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #9

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


No to ja zgłupiałem już sam nie wiem co temu dolega, u mnie wywala cały czas że coś tam z anty wirem, nie tak w ustawieniach a ty piszesz że nic nie ustawiałeś a ci działa.

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]

14.06.2010 15:10

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #10

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


No tak tylko gdybyś zrobił screena z komunikatem to może szybciej doszlibyśmy do tego. Ogólnie zrobiłem to na W7 Starter x32 pokoloei Nod potem SpeedBit i jedzie, że hej.Zadowolony
Bo na razie nie wiem co z tym "coś tam z antywirem"?.

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 15:15 przez bodziulla.)

14.06.2010 15:14

Znajdź wszystkie posty użytkownika
ihatebuffering
VIP

Liczba postów: 4.011
Post: #11

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


PLANETKA, wpisz w menu start "msconfig" , zakładka usługi, zaznacz "ukyj wszystkie usługi frimy MS", wyszukaj na liście wszystkie które są związane z Nodem i je wyłącz. Następnie przeinstaluj program jako administrator i sprawdź czy pomogło.

14.06.2010 15:18

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #12

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


No i zrobiłem tak jak mi kazałeś, i nadal nic to samo a taki komunikat mi wywala, jak próbuję sprawdzić czy program działa.

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 17:08 przez PLANETKA.)

14.06.2010 16:57

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #13

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Mam do Ciebie prośbę czy możesz pokazać gdy naciśniesz na komunikat "Help me connect" jaki będzie komunikat?. Bo nie wiem co może Tobie blokować w programie antywirusowym. Gdyby to był Internet Security to prędzej bym się zgodził. Już na dwóch maszynach robiłem taką konfiguarcję co Ty masz i działa bez zarzutu.

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)

14.06.2010 18:09

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #14

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


No więc tutaj potem mnie wywala, i powiedz mi dlaczego to się cały czas łączy z, i e a nie z mozilla to jest denerwujące wiesz.

RE: Kłopot uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]

14.06.2010 18:22

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #15

RE: Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Pierwsze pytanie się nasuwa czy miałeś kiedyś inny program antywirusowy wgrany bądź masz inny teraz włącznie z Nod-em?. Pierwsze pytanie nasuwa mi się, bo tak wygląda jakby kiedyś był inny program. Bądź masz włączoną zaporę systemową czy inną?
PS. Niekiedy muszę odejść od kompa, ale jestem cały czas na forum i Ciebie śledzę Uśmiechnięty

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 18:50 przez bodziulla.)

14.06.2010 18:46

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #16

RE: Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Nie nie miałem nigdy mam teraz tylko ten, 1 od początku odkąd system wgrałem nic więcej.

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]

14.06.2010 18:52

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #17

RE: Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Ok tylko pytam. Bo nie wiem co mam pomału robić. Choćbym chciał zepsuć i nic nadal mam cały czas dobrze.
Odnośnie zapory masz tylko i wyłącznie systemową?. Szkoda, że nie mogę powiększyć zdjęcia (co tam pisze dokładnie). Gdy naciskam mam się zalogować na fotosik i już nie ma zdjęcia.

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 18:57 przez bodziulla.)

14.06.2010 18:54

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #18

RE: Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


To masz się fajnie że ci działa, u mnie niestety nadal stoję w miejscu, i nic mi nie działa co za szit.

Tu masz linka do tej strony ok. http://www.videoaccelerator.com/support/firewall/eset/

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2010 19:03 przez PLANETKA.)

14.06.2010 18:58

Znajdź wszystkie posty użytkownika
bodziulla
VIP

Liczba postów: 2.364
Post: #19

RE: Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


Tylko, że mi to nie potrzebne. Testuję na Twoje potrzeby.

Jeżeli uważasz, że pomogłem kliknij POMÓGŁ. Pzdr :)

14.06.2010 19:03

Znajdź wszystkie posty użytkownika
PLANETKA
Starszy user systemu

Liczba postów: 607
Post: #20

RE: Kłopot z uruchomieniem programu - prośba o konfigurację antywirusa


No i tam w ten link wchodzę, i nie mam tam takiego czegoś jak tam pisze, w tym poradniku i tu jest problem w tym temacie.

Jeśli pomogłem , to wciśnij [Obrazek: screenshot003wf.jpg][Obrazek: thx.gif]

14.06.2010 19:08

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Otwarcie jednego programu w kilku oknach sfinx 6 450 17.10.2017 11:43
Ostatni post: sfinx
Problem z instalacją programu graficznego. driss 1 501 06.09.2016 16:57
Ostatni post: dyzio2
Błąd w wyświetlaniu panelu Programu Pol58 1 685 01.11.2015 21:33
Ostatni post: thermalfake
Problem z instalacją programu PDF Creator Krzychumag 0 1.520 10.09.2015 14:57
Ostatni post: Krzychumag
Rozwiązany Prośba o pomoc - nie mogę zainstalowaćESET Smart Security filip404 2 674 03.06.2015 00:47
Ostatni post: filip404
Problem z uruchomieniem systemu Windows7 nishin91 3 1.015 31.03.2015 19:56
Ostatni post: nishin91
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 0 głosów.

Google
Facebook