Odpowiedz

Keczup - instrukcja użytkownika

 
LadyInBlue
Pani SuperMod

Liczba postów: 19.072
Post: #1

Keczup - instrukcja użytkownika


Skrócona instrukcja przygotowawcza dla niewykwalifikowanych użytkowników Przyprawy "KECZUP"

1. W celu poprawienia smaku zamówionej potrawy przyprawą "keczup" należy delikatnym chwytem prawej dłoni ująć czerwony pojemnik (zwany dalej butelką lub zasobnikiem przyprawowym), a następnie unieść go na wysokość ok. 30cm ponad powierzchnię blatu konsumpcyjnego w uproszczeniu zwanym "stołem".

2. Nie przerywając trzymania butelki prawa ręką w ustawieniu pionowym (denkiem do dołu) należy zdecydowanym, ale jednocześnie subtelnym ruchem wolnej lewej dłoni podjąć próbę otwarcia klapki blokującej otwór wylotowy zasobnika przyprawowego popularnie zwanej dekielkiem.

UWAGA: Jakiekolwiek manipulacje nakrętką, w której znajduje się otwór wylotowy są zabronione. Dla bezpieczeństwa konsumentów szczególnie podkreśla się zakaz używania ciężkich narzędzi (scyzoryków, kluczy zarówno patentowych, jak i hydraulicznych, wiertarek udarowych itp.)

3. Kiedy czynność nr 2 zostanie już wykonana należy obrócić butelkę o 180 stopni w pionie wykorzystując możliwości nadgarstka prawej ręki, w której spoczywa butelka. Nadmieniona operacja winna być przeprowadzona z zachowaniem daleko idących środków ostrożności, nie pozbawiona jednak odrobiny finezji manualnej.

4. Jeżeli przyprawa "keczup" wydobywa się z butelki w zadowalającej ilości i z odpowiednią szybkością należy skierować strumień przyprawy na konsumowane danie w taki jednak sposób, by nie uwolnić rozszalałej keczupowej strugi, która mogłaby zakłócić konsumpcję współbiesiadnikom lub spowodować stałe lub czasowe zabrudzenia powierzchni stołowych.

PRZYPOMINAMY:
Regulacja prawidłowej ilości oraz szybkości wydobywania się przyprawy "keczup" zależy w praktyce tylko i wyłącznie od indywidualnych umiejętności konsumenta w zakresie zręcznego posługiwania się palcami, których wrażliwość jak wiadomo może być różna.

5. Aby właściwie zakończyć proces przyprawiania należy wykonać wszystkie czynności wymienione w pkt. 1-4 w odwrotnej kolejności.

6. W razie wystąpienia jakichkolwiek awarii, co do których zachodzi podejrzenie, że powstały w wyniku niedopatrzenia personelu (np. niedrożność otworu wylotowego lub brak przyprawy w butelce) należy bezzwłocznie skonsultować się z obsługą celem wyjaśnienia.

7. W przypadku pojawienia się usterek spowodowanych niezdolnością osoby przyprawiającej należy zwrócić się do personelu z prośbą o skierowanie na skrócony kurs obsługi gadżetów gastronomicznych sponsorowany przez Ministerstwo d/s Nieustających i Nierozwiązywalnych.

Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz.
[Obrazek: Lady_In_Blue.gif]
[Obrazek: sygnaasia.png]

Windows ❼ Forum

28.12.2010 15:04

Róża Podziękowania od: Betadon
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
"Dobrze" napisała instrukcja LadyInBlue 0 681 26.08.2016 19:03
Ostatni post: LadyInBlue
Instrukcja dla żony LadyInBlue 0 788 16.06.2016 21:37
Ostatni post: LadyInBlue
Instrukcja obsługi samochodzika LadyInBlue 0 647 13.11.2015 20:44
Ostatni post: LadyInBlue
Instrukcja obsługi żony LadyInBlue 0 912 04.10.2014 21:00
Ostatni post: LadyInBlue
Instrukcja obsługi programisty LadyInBlue 0 669 05.08.2014 10:23
Ostatni post: LadyInBlue
Instrukcja życia LadyInBlue 0 673 24.01.2014 22:17
Ostatni post: LadyInBlue
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 0 głosów.