ZAMKNIJ
Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Internet nie działa - problem z DNS

 
Damiano-pl
Nowy
Liczba postów: 1
Post: #1

Internet nie działa - problem z DNS


Witam.

Na początku dodam, że jestem laikiem w sprawach informatyczno/komputerowych i kompletnie nie znam się na takich rzeczach jak konfiguracja połączeń sieci. Dlatego proszę o wyrozumiałość i zwracam się do was z ogromną prośbą o pomoc. Mój problem prezentuje się następująco:

Korzystam z internetu mobilnego Iplus(modem Huawei). System jakiego używam to Windows 7 Home Premium.
Wczoraj wieczorem pojawił się problem z internetem. Jest połączenie z internetem, ale nie można otworzyć żadnych stron w przeglądarce. Dodam, że działa gadu-gadu. Dzisiaj od samego rana starałem się jakoś rozwiązać problem, który tkwi chyba w serwerach DNS. W zakładce "StanZadowolonyołączenie lokalne" widnieje "Połączenia IPv6: Brak dostepu do sieci". Ten sam problem pojawił mi się ostatnio na komputerze stacjonarnym. Zastanawiam się, czy to mogło się stać po użyciu CCleanera, gdy w jakiś sposób zresetowały się ustawienia serwerów DNS. Po zdiagnozowaniu problemu wyskoczył jakiś komunikat właśnie o błędnym połączeniu z serwerem DNS.
Wchodziłem w Protokół internetowy (TCP/IPv6), a następne we właściwości. Domyślnie zaznaczona opcja to: "Automatycznie uzyskaj adres IPv6" oraz "Uzyskaj adres serwera DNS automatycznie". Starałem się wpisać tam adresy serwerów DNS Iplusa i jeszcze paru innych OpenDNS, które znalazłem tutaj http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=97704#97704 , jednak przy każdej próbie pojawiał się dymek: "wprowadzony adres sieciowy jest nieprawidłowy".

Bardzo proszę o pomoc, naprawdę nie wiem już co mam robić. Przeszukałem już dziesiątki stron o tym problemie i na ogół ludziom pomagało wpisanie tam adresu DNS z routera, którego używają. Ja jednak używam u siebie Iplusa, więc nie wiem co mam robić. Wpisywałem też komendę "cmd config /all" w "uruchom", tak jak zalecano na niektórych forach, by uzyskać jakieś dane liczbowe, jednak po wpisaniu tej komendy okienko natychmiast znika. Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc mi np. na GG, oto mój numer: 2942944.

Ps. Dodam, że zapora systemu jest włączona w programie McAfee Security, próbowałem ją włączyć i włączyć, a następnie uruchomić ponownie system, ale nic to nie pomogło. Przywracanie systemu również nie pomogło.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2010 10:00 przez Damiano-pl.)

04.09.2010 09:37

Znajdź wszystkie posty użytkownika
LadyInBlue
Pani SuperMod

Liczba postów: 18.301
Post: #2

RE: Internet nie działa - problem z DNS


Najlepiej chyba będzie jak odinstalujesz modem i aplikację dostępową plusa i jeszcze raz przeprowadzisz instalację. Wtedy właśnie program instalacyjny skonfiguruje Ci odpowiednio połączenie i nie będziesz musiał bawić się w szukanie serwera DNS.

PS.w necie przez sieć komórkową wszystkie adresy uzyskuje się automatycznie przy łączeniu.

Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz.
[Obrazek: sygnaasia.png]
[Obrazek: LadyInBlue.gif]
Windows ❼ Forum

07.09.2010 13:57

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
andrew-jar
Starszy user systemu
Liczba postów: 784
Post: #3

RE: Internet nie działa - problem z DNS


Witam.
Przeinstaluj aplikację iplusa i zobaczysz czy będzie to samo.
Cytat:Wchodziłem w Protokół internetowy (TCP/IPv6)
- protokół obsługiwany jest TCP/IPv4 i to w nim ustawiasz wszelkie ustawienia.
Pozdrawiam

07.09.2010 18:17

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Pisze ze jest internet ale nie działa w przeglądarce Fishu20019 0 296 16.04.2016 18:57
Ostatni post: Fishu20019
Sieć i internet , polaczenie router - pc nie działa Arti9418 0 325 07.03.2016 18:40
Ostatni post: Arti9418
Internet światłowodowy problem. Pepis 1 224 29.02.2016 00:27
Ostatni post: thermalfake
Internet rozłącza się co jakiś czas, problem z puszką? adriano_2009 4 536 06.12.2015 17:38
Ostatni post: adriano_2009
sieć lan i bezprzewodowy internet - problem elwismik 1 607 14.11.2015 23:04
Ostatni post: thermalfake
Rozwiązany TP-Link - WiFi działa, po kablu nie działa barciuro 0 1.001 24.08.2015 13:53
Ostatni post: barciuro
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Temat został oceniony na 0 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 0 głosów.

Google
Facebook