ZAMKNIJ
Wątek zamknięty

Tryb drzewa | Tryb normalny |
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[Rozwiązany] Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio

 
czaja20
Nowy
Liczba postów: 7
Post: #1
Lightbulb 

Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio


Witam ,
to mój pierwszy post niemniej jednak dokładnie przejrzałem forum i nie ma odpowiedzi na moje pytanie.
Zakupiłem nowy komputer marki medion o następującej specyfikacji
plyta: MSI MS-7324 / s775
proc:INTEL Pentium IV / 3,4 GHz
sieciowa:ZINTEGROWANA 10/100 Mb/s + WIFI
grafi:ZINTEGROWANA INTEL 82945G EXPRESS / 64-256 MB
KARTA AUDIO:ZINTEGROWANA 7.1 +2 HD Audio ALC888


Mam zainstalowany Windows 7 ultimate v.32bit
Cały czas na dolnym pasku widnieje obok ikony głośnika komunikat : brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio. komputer w ogóle nie widzi tej zintegrowanej karty dźwiękowej.
zainstalowałem sterowniki do chipsetu ze strony producenta komputera pod konkretny numer modelu , sterowniki realteka (oficajlne) pod daną kartę i direct x najnowszy.
Oczywiście problem nie znika i tu moje pytanie :
co jeszcze można zrobić?
Bardzo proszę o pomoc.
P.S w biosie karta włączona
Notatka została dodana 20.07.2012 21:07. Ostatnia edycja dokonana 20.07.2012 21:07 przez LadyInBlue:

Zasady pisowni na naszym forum określa: Regulamin - §2 Treści na forum pkt.7. Wypowiedzi piszemy w języku polskim używając (ą, ę, ź, ż, ć, ó, ł, ń). Popraw.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.07.2012 14:18 przez czaja20.)

20.07.2012 20:25

Znajdź wszystkie posty użytkownika
thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.403
Post: #2

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


No powiedzmy, ze jest stary "nowy" Zacieszacz

Z płytami głównym od MSI produkowanymi dla Fujitsu-Siemens czy Medion itp jest tak, że to są OEM'y, czyli praktycznie bez wsparcia, bez dokumentacji itp. Wiele razy się z tym spotkałem.
Jedyne wyjście to popatrzyć się na stronę Mediona i odszukać po modelu komputera lub udać się na stronę http://windows7forum.pl/sterowniki-realt...cs-24487-t

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.

20.07.2012 21:02

Znajdź wszystkie posty użytkownika
czaja20
Nowy
Liczba postów: 7
Post: #3

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


znalazłem na stronce pod konkretny numer artykułu wszystkie sterowniki.
tylko że one jakby nie funkcjonują :/
mam też i ten strownik zainstalowany tyle że komputer dalej jakby "nie widzi" karty dźwiękowej mimo ze jest zintegrowana:/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2012 21:18 przez czaja20.)

20.07.2012 21:12

Znajdź wszystkie posty użytkownika
thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.403
Post: #4

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


Driver Max a jeśli nie to mi przykro niestety, pewnie nie przewidziano supportu dla Win 7 do tego sprzętu (swoje lata już ma).
Dla świętego spokoju pokaż mi jeszcze identyfikator sprzętowy tej karty - znajdziesz we właściwościach w managerze urządzeń.

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.07.2012 11:02 przez thermalfake.)

20.07.2012 21:34

Znajdź wszystkie posty użytkownika
czaja20
Nowy
Liczba postów: 7
Post: #5

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


pokazuje się w menadzu tylko dlatego ze dodałem ją na siłe "dodaj stary sprzęt" i wybrałem z listy
taki jest identyfikator:

hdaudio\func_01&ven_10ec&dev_0260

dodam jeszcze że instalowałem viste i XP i problem mimo dopasowywania sterowników dalej taki sam :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2012 21:42 przez czaja20.)

20.07.2012 21:38

Znajdź wszystkie posty użytkownika
dziki314
Starszy user systemu

Liczba postów: 837
Post: #6

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


http://www.driverlookup.com/driverfileli...rentpage=2

http://www.mypcdrivers.com/results/downl...26DEV_0260

http://free.windows9download.net/downloa...ws-7..html








[Obrazek: 28562.gif]

21.07.2012 00:25

Znajdź wszystkie posty użytkownika
czaja20
Nowy
Liczba postów: 7
Post: #7

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


Które konkretnie wybrać z tego? Jeszcze trudniej coś dopasować.

Ja korzystałem ze sterowników z tej strony głównie:
http://www.medion.com/gb/service/download/driver.php
i wpisuje swój msn "10011403"
no i niby mam wszystko tylko cześć nie jest sygnowana pod Win 7 to zastąpiłem je nowszymi z innych stron.
Inne rzeczy działają tylko ten dźwięk

21.07.2012 09:54

Znajdź wszystkie posty użytkownika
thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.403
Post: #8

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


Tu masz z bardzo podobnej płyty MSI
http://www.msi.com/service/download/driver-2584.html
Może być już na tyle w systemie bałagan, że trzeba będzie go przeinstalować.

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.

21.07.2012 11:48

Znajdź wszystkie posty użytkownika
czaja20
Nowy
Liczba postów: 7
Post: #9

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


spróbuje też i te sterowniki , reinstalowałem system już kilkanaście razy od tego bałaganu.
To na prawdę denerwujące
(tekst poprawiony)
Niestety , absolutnie żadnej poprawy
może wina leży jednak w BIOSIE ?
mam zaznaczone "onboard audio card - enabled"
i czy istnieją inne wiersze odpowiedzialne za funkcjonowanie karty?
Notatka została dodana 21.07.2012 14:06. Ostatnia edycja dokonana 21.07.2012 14:06 przez LadyInBlue:

Proszę zastosować się do notki w pierwszym poście.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.07.2012 14:20 przez czaja20.)

21.07.2012 14:03

Znajdź wszystkie posty użytkownika
thermalfake
Ostatni Mohikanin

Liczba postów: 13.403
Post: #10

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


(21.07.2012 14:03)czaja20 napisał(a):  może wina leży jednak w BIOSIE ?

Nie, co ma bios do nierozpoznanego urządzenia ?

Cytat:mam zaznaczone "onboard audio card - enabled"

No i tak ma być

Cytat:i czy istnieją inne wiersze odpowiedzialne za funkcjonowanie karty?

Nie

Ja już więcej nie mam pomysłów skąd i jak dobrać działające sterowniki.
Chyba jedyną sensowną odpowiedzą będzie zakup karty muzycznej na pci i montaż w komputerze (zintegrowaną trzeba w biosie wyłączyć), gdyż nie liczyłbym na support mediona w tak starym sprzęcie sprzed kilku dobrych lat.

[Obrazek: 2089620800_1406976151.png]

W zamian za pomoc oczekuję poprawnej pisowni. Stop niechlujstwu.
Jak mądrze zadawać pytania? - przejrzyj poradnik na forum.
Nie udzielam porad via PW.

22.07.2012 11:43

Róża Podziękowania od: czaja20
Znajdź wszystkie posty użytkownika
czaja20
Nowy
Liczba postów: 7
Post: #11

RE: brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio


Tylko że to będzie równoznaczne z utratą gwarancji bo jest plomba od sprzedawcy.
Cóż chyba trzeba będzie oddać go na gwarancji.
Bardzo dziękuje za wszelką pomoc.
Notatka została dodana 22.07.2012 20:04. Ostatnia edycja dokonana 22.07.2012 20:04 przez LadyInBlue:

Pamiętaj o kliknięciu Pomógł.

22.07.2012 12:06

Znajdź wszystkie posty użytkownika
LadyInBlue
Pani SuperMod

Liczba postów: 18.086
Post: #12

brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio (rozwiązany)


Wątek rozwiązany.

Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz.
[Obrazek: sygnaasia.png]
[Obrazek: LadyInBlue.gif]
Windows ❼ Forum

22.07.2012 20:05

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? karwojtasiuk 4 367 11.02.2016 16:12
Ostatni post: karwojtasiuk
Brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio Vista 0 942 05.11.2015 13:34
Ostatni post: Vista
Problem "Nie rozpoznano urządzenia USB" ziutek011 0 547 12.10.2015 19:16
Ostatni post: ziutek011
Nie działa Audio ! Pomocy RuiOo 0 1.556 27.05.2015 17:01
Ostatni post: RuiOo
Realtek HD Audio wyłącza się po podłączeniu słuchawek lub ich odłączeniu lynx666 0 686 26.02.2015 19:15
Ostatni post: lynx666
Win7 64bit brak drukarek w 'urzadzenia i drukarki', pomaga restart szeryf85 1 2.507 29.07.2014 14:12
Ostatni post: pawmad
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości


Temat został oceniony na 5 w skali 1-5 gwiazdek.
Zebrano 1 głosów.

Google
Facebook