Witam. Przepraszam że piszę tutaj, ale nie wiedziałem w którym dziale napisać. Otóż zainstalowałem Windows 7 już jakieś 3 miesiące temu i każda gra, która chodziła mi płynnie na XP w 7 przycina się. Wydajność mam 2.0. Czy da się ją jakoś poprawić, by gry się nie przycinały?
Pozdrawiam!.
Wrzuć screena z parametrami całego kompa, a jeszcze wyłącz Areo i włącz grę.
Pierwsza sprawa to dobre sterowniki. Wydajność w grach na Windows 7 jest o wiele lepsza niż w XP i Viście. A uruchamiając grę, efekty wizualne są wyłączane. Wykonałeś klasyfikację systemu? PPM na Komputer i Właściwości, a następnie Index wydajności systemu Windows. Ja dajmy na to w AERO mam 3.6, a w grach mam 5.3, więc widzisz że to nie jest jednoznaczne, a w tym wypadku duże znaczenie mają sterowniki. Do aktualizacji sterowników polecam program DriverMax. Sam znajdzie, pobierze i zainstaluje potrzebne drivery. Więcej na temat tego programu znajdziesz na forum.
Hej.
Mam pytanie odnośnie sterowników pobrałeś z strony producenta?. Jeżeli pobrałeś poprzez drivermax możesz mieć ciut problem odnośnie stera dla karty graficznej?. Jaką masz kartę, bo nie mogę zauważyć?
Stery ściągałem ze strony producenta.
Karta: Mobilne Inter(9) 965 Express Chipset Family
1. Najnowsze patch'e
2. Game Booster
3. Commandline (jeżeli dostępny)
Co do GTA 4 mogę pomóc na PM

Na zintegrowanym Intelu to sobie za dużo nie pograsz... HP 550 to z tego co kojarzę maszyna bardziej do biura niż do gier.