Windows 7 Forum

Pełna wersja: Problem z interfejsem i szybkością
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
zainstalowałem Windows 7 Ultimate 64bit na stacjonarnym komputerze,
problem jest taki, że praca w systemie wygląda tak jakby sterowniki do karty graficznej
nie były zainstalowane
(wszystkie okna wolno się przeciągają i przy ich włączaniu, wyłączaniu,
przeciąganiu pojawiają się w zwolnionym tempie). Aero wyłączone.

Płyta główna: Gigabyte GA-MA770-DS3
4GB ramu
Monitor: LG Flatron 22"
Procesor: AMD Phenom x4
Grafika: Geforce 6800GT (najnowsze sterowniki zainstalowane)
Jeżeli ktoś zna rozwiązanie problemu proszę o odpowiedz.
Masz wszystkie sterowniki aktualne ? Sprawdź programem , radziłbym okiełznać motor TuneUp'em , działa na Windows 7 w 100 % , komputer chodzi bardzo sprawnie i przyjemnie , przyśpiesza go i pielęgnuje , dokładnie tak jak my dziewczyny Wink
Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej, ściągałem też do płyty głównej dodatkowo.
Mhmmm jakie procesy działają w tle?
csrss.exe
dwm.exe
explorer.exe
FlashUtil10e.exe
iexplore.exe
nvvsvc.exe
taskhost.exe
taskmgr.exe
winlogon.exe
wuaclt.exe

System świeżo zainstalowany.
Raczej niemożliwe żeby tylko tyle ci procesy działają, klikałeś na buton niżej, że ma pokazywać wszystkich procesów działających w tle?

Zrób screen albo powiedź ile procesów w tle masz, na dole masz miernik i powinno pisać Procesy: [Liczba]
screen:
[Obrazek: 1g0w9f.jpg]
Według screen'a wszystko wydaje się w porządku więc nie za bardzo wiem dlaczego przy przeciąganiu wszystko się zwalnia w wolnym tempie. Może reinstalować sterowników od nowa?
Tez instalowalem od nowa sterowniki, nawet system przeinstalowalem i ciagle to samo.
Sprawdze jeszcze na innym monitorze na cyfrowym laczu (bo teraz mam na przejsciowce z d-sub).
Myslalem jeszcze ze problem moze istniec w sterowniku SATA, przy instalacji istenieje mozliwosc jego zaladowania.
W sumie jak wejde w menadzer urzadzen to pokazuje mi nazwe dysku z dopiskiem ATA (moze powinno byc SATA ??)
Przekierowanie
Windows 7 Forum