Windows 7 Forum • Instalacja, optymalizacja, aktualizacja, porady, dodatki, aktualności

Pełna wersja: Kompozycja Windows 7 dla XP
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Oto kolejny świetnie dopracowany program zmieniający wygląd naszego poczciwego Windows XP. Potrafi bardzo wiele, nowe paski funkcyjne, nowe menu, gadżety, przezroczystość modułów i podgląd zminimalizowanych okien to tylko niektóre możliwości tej nakładki.

Instalacja jest bardzo prosta, program Winstep Xtreme instalujemy jak standardową aplikację.. pobierz

Aby zmienić wygląd paska zadań na ten, który jest w Windows 7, po instalacji Winstep Xtreme, należy pobrać i zainstalować dodatkowy skin. Jak to zrobić?

1. Pobierz i zainstaluj kompozycję Winstep Xtreme (link powyżej)
  2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na pasek zadań i wybierz kolejno Tasklist settings\Tasklist icon size\32 x 32
  3. Pobierz Windows 7 Toolbar skin.. pobierz
  4. Otwórz pobrany plik dodatku o rozszerzeniu .xtreme
  5. Jeśli nakładka nie uruchomi się automatycznie, kliknij prawym przyciskiem myszy na pasek zadań i wybierz Superbar\Themes\Windows 7
  6. 6. Z menu paska zadań przejdź do Preferences i w 3. zakładce opcji z menu Task Grouping, wybierz opcję Group Similar

Miłej pracy i zabawySmile

Poniżej film przedstawiający w praktyce kompozycję Winbeta Xtreme:

http://www.youtube.com/watch?v=rU8es9RJezQ
A jeśli ja chcę mieć TYLKO podgląd tych ZMINIMALIZOWANYCH OKIEN to co mam zrobić ? Bo motyw mam z ORG Se7ena
Link do Windows 7 Toolbar skin nie działa podaj proszę nowy PLX ;]
Poprawiono. Zachęcam do instalacji Smile
Miodzio, a dziala Windows 7 ?
A jak zrobic to co napisałem pierwszw

Że chcę tylko podgląd tych okien zminimalizowanych ? Jak to zrobić ?
Ok teraz mam problem bo jak otwieram jakieś okienko to też chcę mieć przezroczyste obramowanie . Jak je zrobić ?
Chodzi mi oto aby mieć taki jak jest na dole a nie na górze SCRN'a

Taki właśnie chcę A takiego nie [attachment=14][attachment=14];]

Dodam załącznik
OK załącznik ;]
Na filmiku masz Vistę plus załączone aero plus ten program
Zamula to system ? Wink
To zależy ile masz pamięci ram(ja mam 2GB). Jeżeli więcej od 512mb np. 768mb to nie, bo aplikacja powinna mniej więcej do 20mb pamięci więc jest dość lekka.
Jest moze do tego jakies spolszczenie xDD??
Chciałbym zwykłego Windowsa tylko z tym kolorem, da sie??

Soory ale jestem tu nowy Big Grin
Super już to pobieram i instaluje Smile
A da się potem zmienić na XP ?
jest może wersja po polsku? ja mam część po polsku (opisy itp) lecz większość po angielsku (menu itd)
Hej mam pytanie czy powinna zmienić się tylko kompozycja pulpitu i menu czy też normalne foldery i ikony powinny wyglądać inaczej bo moje niestety wyglądają dalej jak w win XP zmienił się tylko pulpit i menu startu
Ikonki możesz zmienić dowolnym programem. Poszukaj w góglach na pewno coś znajdziesz.
Stron: 1 2
Przekierowanie